Kezdőlap/Main
English
Fórum Full-Size

BLACK ICE TOUR
AC/DC Hírek
Koncertbeszámoló
AC/DC Black Ice Tour
Budapest Sportaréna
Black Ice Album
Black Ice Tour galéria
Black Ice Tour video
AC/DC MINDÖRÖKKÉ
1991 Népstadion...
Az AC/DC története
AC/DC tagok
AC/DC diszkográfia
AC/DC Extrák
AC/DC HUNGARY
AC/DC Hungary Blog
AC/DC Black Ice Blog
Kapcsolat/Contact
Mediacenter
Linkek
Impresszum

AC/DC Black Ice Tour :: 1991 Népstadion

1991 Népstadion - Monsters of Rock Budapest

1991 nem tegnap volt. Mégis úgy érzem mintha tegnap történt volna. Az AC/DC Magyarországon!!! Micsoda szenzáció volt, kár hogy nem sok helyen emlékeznek meg róla.

AC/DC - Monsters of Rock Budapest 1991 Népstadion1991 még bőven a vad évek közé tartozott. Akkor fejeztem be a főiskolát, még nem nyomasztott a munka, lazábban és főleg könnyebben lehetett akkor megélni. Egy koncertjegy sem volt akadály a maga 800.- forintjával amit egy AC/DC-ért szinte kötelező volt kiadni. A helyszín pedíg pompázatos, nem is lehetett volna monumentálisabb helyet biztosítani a Monsters of Rock koncertnek. Akik ott voltak 1991 augusztus 22.-én Csütörtökön, emlékezhetnek hogy az alábbi képen látható Népstadion full tele volt.

AC/DC Monsters of Rock Tour 1991  Budapest-Népstadion

Abban az évben a MONSTERS OF ROCK koncertsorozat söpört végig európában hogy népszerűsítsék az albumokat, és szétszórják a rockzene magjait. az idő tájt kultusza volt a gigantikus turnéknak. A monumentális szinpadot a WHOLE LOTTE ROSIE hatalmas testtömege borította, természetesen a kellékek része volt a HELLS BELLS amit Brian Johnson kongatott és a szinpad tetejét a FOR THOSE ABOUT THE ROCK dal ihlette 12 ágyú tarkította, amit a koncert végén rendesen meg is szólaltattak este fél tizenegy tájékán.

AC/DC Monsters of Rock Tour 1991  Budapest-Népstadion

A koncerten a következő dalokat hallhattuk az AC/DC alőadásában:

Thunderstruck, Shoot to thrill, Back in black, Sin city, Who made who, Heatseeker, Fire your guns, Jailbreak, The jack, The razors edge, Dirty deeds done dirt cheap, Moneytalks, Hells bells, Are you ready, That's the way I wanna rock 'n' roll, High voltage, You shook me all night long, Whole lotta Rosie, Let there be rock, Bonny, Highway to hell, T.N.T., For those about to rock-we salute you és a visszatapsot követően természetesen a Rocker zárta a bulit.

A dühöngő közepén felállított több emelet magas technikai építményről zsákszám szórták az "Angus" dollárok ezreit a Moneytalk alatt, a szerencsésebbek (már aki ott állt) vihettek haza bőven belőle. Láthattuk Angus vetkőzős mutatványát alsógatyáig és egy irgalmatlan gitárszólót a Let There be Rock szám alatt. Kihagyhatatlan AC/DC mutatvány a Brian Johnson nyakában gitározó fenegyerek. A koncert végén kifelé jövet az élelmesebb neppertanoncok dollár árban árulták a koncerten zsákmányolt pénz-papírokat azoknak akiknek nem jutott.

Előzenekar a Metallica, a Mötley Crüe, és a Queensryche volt, a Metallica (utolsóó előzenekarként) minden létező "volume" gombot feltekert, aminek az lett a vége, hogy a bal oldali komplett hangfalrendszer befulladt. Szegény Angus-ék így játszottak egy órán keresztül, monóban,a technikusok meg lázasan, ezerrel rohangáltak fel-le a falon, hogy rendbehozzák, ami csak a koncert második felére sikerült.

AC/DC Monsters of Rock Tour 1991  Budapest-NépstadionKépek az 1991-es Népstadion koncertől

AC/DC Black Ice Tour :: Indianapolis  by nicolernorman AC/DC Black Ice Tour :: Indianapolis  by nicolernorman AC/DC Black Ice Tour :: Indianapolis  by nicolernorman
AC/DC Black Ice Tour :: Indianapolis  by nicolernorman    

*A képeket Nagy Andrástól kaptuk, amelyek egy helyszíni videofelvétel alapján készültek. A történetet kiegészítette: Horváth Zsolt

A koncert valamikor éjfél tájban ért véget...azóta kik ott voltunk nem felejtjük...
A Népstadioni koncertről sajnos nincs video az interneten. 

És végül egy link a koncerttel kapcsolatban az ac-dc.net-en.

Vissza a lap tetejére >>>