Kezdőlap/Main
English
Fórum Full-Size

AC/DC TÖRTÉNET
1. A gyökerek
2. A korai évek
3. Az első nagylemez
4. Irány Európa
5. Amerika meghódítása
6. Highway to Hell
7. Bon Scott halála
8. Brian Johnson érkezése
9. Langyos évek
10. Kitörési kísérletek
11. Visszatérés a színpadra
12. A nagy durranás
Extra 1. Bon Scott
Extra 2. Hells Bell

AC/DC Black Ice Tour :: Az AC/DC története

5. Amerika meghódítása

Kitűzték az amerikai turné időpontjait, de a várakozás fokozása érdekében még ez évben piacra dobták ott is a Let There Be Rock lemezüket. 1977 nyarán kezdődött az első amerikai turné amely egészen télig tartott. A legnagyobb állomás Floridában volt, ahol 13.000 néző előtt adtak koncertet a Hollywood Sportatorium-ban. Végig koncertezték az egész észak-amerikai földrészt. A New York-i Palladium koncerten használt Angus először vezeték nélküli gitárt, amely az eddigieknél még nagyobb szabadságot adott neki az egész színpad körbeszáguldása során, amely koncertek végén rendszeresen oxigén maszkot kellett a gitárosra adni, annyira kimerült.

1977 október 14-én jelent meg Európában a Let There Be Rock nagylemez, amely a brit slágerlistán meg sem állt az igen előkelő 17. helyig. Ekkor már folyamatosan felváltva turnéztak Európa és Amerika között..

1977 végén a New York-i Broadwayon található Atlantic Stúdióban kaptak lehetőséget egy rádióadásban való szereplésre, amelyet később kifejezetten rádiós lemezlovasok használhattak fel műsoraik során. Ez a felvétel ma már ritkaság számba meg (Live From The Atlantic Studios), de az 1997-es Bonfire válogatáson ismét helyt kapott a válogatás lemezeken.

1978 márciusában kezdődött az új album a Powerage felvétele az Albert Studios-ban, amely lemez már áprilisban a lemezboltokban volt. Ezen az albumon olyan slágerek szerepelnek mint a Rock ‘n’ Roll Damnation, a Gimme a Bullet, a Riff Raff és a Sin City.

Április 26-án kezdődött a Powerage lemezbemutató világkörüli turnéja. Ezen a turnésorozaton egy színpadon léphettek fel a Rainbow, a Savoy Brown, Alice Cooper, az Aerosmith, a Scorpions és az UFO zenekarokkal. Közel 100 koncertet nyomtak le Amerikában, amelynek végére 250.000 lemezt adtak el az USA-ban. E koncertsorozat anyagából állították össze a következő Live nagylemezüket az If You Want Blood anyagát, amely a Powerage után fél évvel került a polcokra.

Tovább a 6. fejezethez >>>

Vissza a lap tetejére >>>