Kezdőlap/Main
English
Fórum Full-Size

AC/DC TÖRTÉNET
1. A gyökerek
2. A korai évek
3. Az első nagylemez
4. Irány Európa
5. Amerika meghódítása
6. Highway to Hell
7. Bon Scott halála
8. Brian Johnson érkezése
9. Langyos évek
10. Kitörési kísérletek
11. Visszatérés a színpadra
12. A nagy durranás
Extra 1. Bon Scott
Extra 2. Hells Bell

AC/DC Black Ice Tour :: Az AC/DC története

10. Kitörési kísérletek és a ’90-es évek

A soron következő album 1988-ban a Blow Up Your Video a Miraval Stúdióban kerül rögzítésre Franciaországban, amelyet a régi producer páros George Young és Harry Vanda pártfogol ismét. 19 számot rögzítettek, amelyből a 10 legjobb került a korongra.

A lemez meghozza a hozzá fűzött reményeket és ismét egy sikeres AC/DC albumot ismer meg a világ. Több példányszámban kelt el mint az előző két lemez együttvéve, a Blow Up Your Video címadó szám pedig a UK Chat lista 2. helyére kerül. A Back In Black után ez a legsikeresebb eredményük. A másik legjobb szám az albumról a Heatseeker. 1988-ban ismét világturnéra indulnak, azonban Malcolm bejelenti kis időre visszavonul, hogy leküzdhesse súlyos alkohol problémáit. Erre az időre egy másik Young testvér Stevie Young helyettesíti a ritmusgitárnál.

A turnét követően Simon Wright elhagyja a zenekart, a helyére Chris Slade érkezik, és Brian Johnson is visszavonul kis időre, hogy válására végleg pontot tegyen. Így a Young testvéreknek bőven maradt idejük a soron következő album kimunkálására, melyet 1990 jelentetnek meg The Razors Edge címmel. A korongot a kanadai Vancouverben rögzítik Brice Fairbairn producerrel, aki korábban a Aerosmith zenekarral és Bon Jovival dolgozott.

A The Razors Edge újra hatalmas sikereket hoz a zenekarnak, rajta olyan dalokkal, mint a Thunderstuck, az Are You Ready, a Moneytalk, amely hamar platinalemez lett. 1991-ben a Monsters Of Rock világturné keretein belül mutatják be az albumot, amelynek magyaroszági állomása a Népstadionban volt.

Egy évvel később rögzítik a szintén világsikert hozó Big Gun című számot, amely Arnold Schwarzenegger főszereplésével játszódó a Last Action Hero film főcímzenéje és azonnal első helyre kerül az amerikai US Mainstream Rock Chart-on.

1994-ben a Malcolm fivérek visszahívják Phill Rudd-ot a dobok mögé, aki elfogadja a felkérést, és 10 év kihagyás után visszatér a bandához.. Az 1995-ös Ballbreaker lemezt már újra a régi nagysikerű felállásban rögzíti a zenekar. A korongot Rick Rubin vezényletével a Los Angelesben lévő Ocean Way Studióban rögzítik. Az albumot megelőző kislemez a Hard as a Rock szintén hatalmas siker.

1997-ben Bonfire címmel jelentetnek meg egy album szettet, ami az újrakevert Back in Black, a Volts (eddig ki nem adott Bon Scott felvételek, és bakik gyűjteménye) és két koncertlemezből áll melyek címe Live from the Atlantic Studios és a Let There Be Rock: The Movie., valamint számos apró meglepetést is tartalmaz: gitárpengetőt, posztert, szines kiskönyvet és lemosható tetoválást.

Tovább a 11. fejezethez >>>

Vissza a lap tetejére >>>