Kezdőlap/Main
English
Fórum Full-Size

AC/DC TÖRTÉNET
1. A gyökerek
2. A korai évek
3. Az első nagylemez
4. Irány Európa
5. Amerika meghódítása
6. Highway to Hell
7. Bon Scott halála
8. Brian Johnson érkezése
9. Langyos évek
10. Kitörési kísérletek
11. Visszatérés a színpadra
12. A nagy durranás
Extra 1. Bon Scott
Extra 2. Hells Bell

AC/DC Black Ice Tour :: Az AC/DC története

7. Bon Scott halála, 1980

1980 január 27-én Southamptonban léptek fel Angliában, amely mint már tudjuk Bon Scott utolsó koncertje volt.

Bon Scottot 1980 február 19-én késő délután barátja holtan találta kocsija hátsó ülésén…
És most lássuk mi is történt. Előző nap Bon a londoni Music Maschine szórakozóhelyen töltötte az estét barátjával Alistair Kinnear-al, a mulatozás egészen hajnali 3-ig tartott, s csak azért ért véget, mert a szórakozóhely bezárt.

A két jó barát együtt ült autóba, Alistair úgy döntött hazaviszi Bon-t, de mikor az énekes lakásához ért rájött, hogy az ájulásig részeg haverját nem tudja kivenni a kocsiból. Így aztán hazahajtott a Overhill Road 67. szám alatti lakására amely dél London területén East Dulwich kerületben volt. Úgy döntött nem ébreszti fel barátját, otthagyta a hátsó ülésen aludni, ő pedig felment a lakására. Kinnair másnap este 7-kor ébredt fel, lement az autóhoz, ahol Bon Scott még mindig öntudatlan állapotban volt. Azonnal a King’s College kórházba vitte, de akkor már túl késő volt, csak a halál beálltát tudták megállapítani, már órákkal a kórházba érkezés előtt halott volt. A boncolási jegyzőkönyvben halál okaként alkoholmérgezést jelöltek meg. Bon Scott 33 éves volt.

Bon halálhíre rendkívül súlyosan érintette a zenekar tagjait. Életvitele korábban sem volt szelídnek mondható, egy korábbi motorbaleset miatt napokig kómában feküdt, kábítószer túladagolás miatt hetekig volt kórházban, italozásai sokszor sodorták már a zenekart kínos helyzetbe. Mindezek ellenére nagyon jó barátok voltak és erre egyikük sem számított.

A zenekar hetekig nem tért magához, azonban a Bon Scott szüleinek kérésére és kiadó folyamatos unszolására, Malcolm vette kezébe az ügyeket ismét és nekiállt énekest keresni az új album kiadásához.

Tovább a 8. fejezethez >>>

Vissza a lap tetejére >>>