Kezdőlap/Main
English
Fórum Full-Size

AC/DC TÖRTÉNET
1. A gyökerek
2. A korai évek
3. Az első nagylemez
4. Irány Európa
5. Amerika meghódítása
6. Highway to Hell
7. Bon Scott halála
8. Brian Johnson érkezése
9. Langyos évek
10. Kitörési kísérletek
11. Visszatérés a színpadra
12. A nagy durranás
Extra 1. Bon Scott
Extra 2. Hells Bell

AC/DC Black Ice Tour :: Az AC/DC története

12. A nagy durranás: 2008

2008 augusztus 18-án bejelentik, hogy október 20-án viládszerte szint egyidőben megjelenik az AC/DC várva várt új albuma a Black Ice, amely 15(!) számot tartalmaz. A lemez producere az a Brendan O’Brien aki a Stiff Upper Lip lemezt is készítette. A korongot Vancouverban a Warehouse Stúdióban rögzítették.

Az album bemutatására egy gigantikus 18 hónapos koncertsorozatot szerveznek, amely 2008 október 28-án kezdődik Amerikában Wilkes-Barre Sportarénában és egészen 2010 tavaszáig fog tartani. Az észak-amerikai és európai helyszíneket követi Dél –Amerika, Ausztrália és Ázsia.

Az album első számából a Rock ‘n’ Roll Train-ből videóklipp készült, amely pillanatok alatt körbejárta a világot az interneten keresztül. Ezek után nem is csoda, hogy a bejelentett koncertekre a pénztárnyitás után szinte azonnal elfogynak a jegyek az egész világon.

2008 szeptember 15-én bemutatkozik az AC/DC rádió a Sirius 29 –es csatornáján, és folyamatosan fog sugározni AC/DC dalokat, interjúkat és koncertfelvételeket az elmúlt 30 évből merítve.

Itt tartunk most, amikor ezeket a sorokat írom, az AC/DC jelenleg az amerikai tunén nyomja a Rock ’n’ Rollt és hamarosan megérkezik Európába…

Tovább: Extra - Bon Scott története >>>

Vissza a lap tetejére >>>