Kezdőlap/Main
English
Fórum Full-Size

AC/DC TÖRTÉNET
1. A gyökerek
2. A korai évek
3. Az első nagylemez
4. Irány Európa
5. Amerika meghódítása
6. Highway to Hell
7. Bon Scott halála
8. Brian Johnson érkezése
9. Langyos évek
10. Kitörési kísérletek
11. Visszatérés a színpadra
12. A nagy durranás
Extra 1. Bon Scott
Extra 2. Hells Bell

AC/DC Black Ice Tour :: Az AC/DC története

8. Brian Johnson érkezése, 1980-1981

Több jelölt is volt az énekesi posztra, Stevie Wright Youngék unokatestvére a The Easybeats-ból, Steve Burton a The Starfighters-ből, Alan Fryer, Gary Holton, Terry Schelsher és végül Brian Johnson egy angol hétköznapi melós megjelenésű énekes, aki a korábbi együttesét a Geordie-t készült éppen elhagyni. Brian már az első pillanatban lenyűgözte a többieket, nem csak énekstílusával, ahogy előadta a Whole Lotta Rosie-t és még egy pár nótát, hanem lazaságával is ahogyan a meghallgatáson viselkedett. 1980 április 8-án csatlakozott a zenekarhoz, amely ezzel egy második korszakába lépett.

Brian Jonhnsonnal kiegészülve a zenekar befejezte a soron következő album a Black in Black előkészítését majd Bon Scott halála után néhány hónappal a Compass Point Studios-ba vonultak a Bahamákra. A lemez minden idők legsikeresebb Hard Rock lemeze lett a világon. Olyan nagyszerű alkotások találhatók a korongon, mint a Hells Bells, You Shook Me All Night Long, Back In Black. A teljes albumot Bon Scott emlékének ajánlották, két dal pedig a Hells Bell és a Back In Black kifejezetten Bon halálának emlékéül íródott.

A következő lemez felvételére 1981-ben került sor, melynek címe For Those About The Rock We Salute You, szintén sikeres lett, bár soha nem érte utol a Back in Black eladási statisztikáit. A lemezt ismét igen pozitívan fogadták a kritikusok.

Tovább a 9. fejezethez >>>

Vissza a lap tetejére >>>