Kezdőlap/Main
English
Fórum Full-Size

AC/DC TÖRTÉNET
1. A gyökerek
2. A korai évek
3. Az első nagylemez
4. Irány Európa
5. Amerika meghódítása
6. Highway to Hell
7. Bon Scott halála
8. Brian Johnson érkezése
9. Langyos évek
10. Kitörési kísérletek
11. Visszatérés a színpadra
12. A nagy durranás
Extra 1. Bon Scott
Extra 2. Hells Bell

AC/DC Black Ice Tour :: Az AC/DC története

6. Highway to Hell a világsiker, 1979

Eddie Kramer, majd John Lange lett az új producerük, a koncertlemez kiadása után elszakadtak a régi családias ausztrál stúdiótól, és a Roundhouse Studios-hoz szegődtek az új album felvételére. A sok változás megnehezítette az együttes dolgát, az eddigi viharos gyorsasággal készülő lemezek ideje lejárt. Több mint hat hónapot töltöttek a stúdió falai közt, hogy az új producer maximálisan tökéletesítse az új albumot, ami valljuk be remekül sikerült. 1979 július 27-én adták ki az addigi legjobban sikerült albumukat a Highway To Hellt.

Highway To Hell… ugye nem kell emlékeztetnem senkit erre a nótára. A szám bevezető riffje lett a rockzene leghíresebb, legismertebb bevezető dallama. Dúdoljuk csak el rögtön, egy enyhe jobblábas ütemet nyomva közben… tárárá – tárá rá – tárá rá –tárá rá – tá tárá (na…ne nézzetek hülyének, megy ez nektek is) Mellesleg az album a zenekritikusokat is elhajlította, igen jó kritikát kapott a pártatlan zenészkörökben is.

Az 1979-es évet végigturnézták, számtalan zenekarral együtt léptek fel egy színpadon, egyedül a Van Halen volt aki kerek perec elutasította ezt a lehetőséget (bár egyáltalán nem értem miért). Az év végére már több mint egy millió lemezt adtak el a tengerentúlon. 1979 még egy fontos dátumot adott az AC/DC történelemkönyvébe. December 9-én Párizsban adtak egy felejthetetlen koncertet amit a francia filmes stáb mozifilmre rögzített. Ez a film Let There Be Rock címmel bejárta az egész világot és minden moziba bevarázsolta az AC/DC koncertek hangulatát, több millió embernek adva örök zenei élményt. Ezt a kultuszfilmet 1982-ben mutatták be a Magyar mozik Szóljon a Rock címmel.

Tovább a 7. fejezethez >>>

Vissza a lap tetejére >>>